• icon
  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Voorman Thiery vertelt

Na het succesvol afronden van de opleiding tot Vakbekwaam Hovenier gaat Thiery Nooy vrijwel direct aan de slag bij Krinkels in Alkmaar. Zo’n 13 jaar later, en inmiddels als Voorman, gaat Thiery nog iedere dag met evenveel plezier naar zijn werk.

Thiery als Voorman

Als Thiery wordt gevraagd wat hij het leukst vindt aan zijn rol als Voorman, komt er al snel een overtuigend antwoord: “De variatie in mijn werk.” Als Voorman heeft hij de leiding over de buitenprojecten, begeleidt hij de ploegen op het veld en waarborgt hij de kwaliteit van het geleverde werk. Op dit moment is hij druk in de weer met het planten van bomen in de omgeving van Hoorn. “ ‘s Ochtends verzamelen we rond een uur of 7 op de vestiging om wat voorbereidingen te treffen, daarna gaan we met een ploeg van vier man aan de slag op de desbetreffende locatie. Hier moeten we rekening houden met allerlei omstandigheden, zoals het feit dat we voor 09.00 en na 15.00 niet op de openbare wegen mogen werken.” Dat geen dag er hetzelfde uitziet als Voorman, bevalt Thiery wel: “Juist de afwisseling is top!”

Eer van zijn werk

Hoewel Thiery de afgelopen jaren aan talloze projecten heeft meegewerkt, vindt hij het lastig om een opdracht te kiezen die er voor hem bovenuit steekt. Het geeft hem vooral voldoening als hij merkt dat mensen oprecht tevreden zijn met zijn werk. “Een tijdje geleden had ik de leiding over een project dat zich bezighield met het onderhoud van tuinen voor een seniorencomplex. Toen ik achteraf van de bewoners hoorde dat ze zo blij waren met de nieuwe tuinen, voelde dat echt als een extra bonus op mijn werk.”

Sfeer binnen Krinkels

In de afgelopen 13 jaar heeft Thiery mensen zien komen en gaan binnen Krinkels. Wat hem opvalt is de gemoedelijke sfeer en het onderling vertrouwen tussen zijn collega’s. “Als er iets geregeld moet worden, loopt de communicatie gewoon goed. Mensen weten wat ze aan elkaar hebben, waardoor de omgang lekker gaat.” Deze positieve sfeer wordt volgens hem ook duidelijk gestimuleerd door Krinkels als bedrijf. “Krinkels is een sociaal bedrijf, waarbij er volop ruimte is om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Ik heb in de afgelopen jaren veel cursussen en certificaten gehaald binnen mijn vakgebied, maar tegelijkertijd heb ik een aantal jaar geleden ook een halfjaar vrij gekregen om te gaan reizen, die ruimte is er dus. Krinkels luistert echt naar je wensen en behoeften!”

“Stilstand is achteruitgang!”

Thiery is nog lang niet van plan om weg te gaan bij Krinkels. Op dit moment is hij druk bezig met het realiseren van een nieuwe uitdaging: doorgroeien tot ecoloog. “Hoewel het buitenwerk me erg bevalt, moet ik er natuurlijk wel rekening mee houden dat ik nu nog jong en fit ben. Over 30 jaar zal het buitenwerk me wellicht fysiek te zwaar worden.” Maar zoals hij zelf zegt: “Stilstand is achteruitgang!” en daarom gaat hij zich in de toekomst meer focussen op ecologie. “Dat zal veel meer kantoorwerk worden dan dat ik tot nu toe heb gedaan, maar ook daar zie ik een nieuwe uitdaging in.” Al met al blijkt maar weer dat Krinkels met haar informele, collegiale sfeer volop mogelijkheden biedt voor haar medewerkers binnen allerlei functies!

Wil jij ook Voorman worden voor een van onze vestigingen? Solliciteer en ontvang binnen drie werkdagen van ons reactie!

Recente artikelen

Deel artikel

Archief