• icon
  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Wandelpad The Green Box

Krinkels kreeg de opdracht om een slingerend wandelpad rondom een vijver te realiseren op het terrein van The Green Box. Het doel van het pad was dat medewerkers van het bedrijf tijdens de pauze of een meeting rond kunnen wandelen. De opdrachtgever vond het belangrijk dat de oevers van de vijver een natuurvriendelijke uitstraling zouden krijgen.

Uitvoering voor het wandelpad

Afgelopen winter werden de eerste voorbereidingen getroffen: we brachten de grote wilgen terug naar knotwilgen. Verder verwijderden we de houtopslag rond de vijver en maaiden we het riet. In deze periode proberen we om verstoring van de aanwezige flora en fauna te beperken. Naast de opruimwerkzaamheden groeven we een cunet, waarna we het menggranulaat en een toplaag aanbrachten. Deze laatste laag bestaat uit oergele KoMex, een halfverharding die een natuurlijke uitstraling heeft. We sloten de zijkanten op met wortelweringsmateriaal, zodat het riet niet in het pad zou groeien.

Verhogen biodiversiteit

Om de biodiversiteit te verhogen, zaaiden we groenstroken in met een vlindermengsel. De taluds naar het water zijn ingezaaid met gras. Door dit gras intensief te onderhouden zal het riet niet te veel uitwijden. Ook plaatsten we negen zitbanken, waar de medewerkers van het uitzicht op de vijver kunnen genieten. Op een later moment komen daar nog prullenbakken bij. De eindoplevering van dit mooie project was begin november.

Deel artikel