• icon
  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Machinist Pieter vertelt

Op een maandagochtend, ruim 12.5 jaar geleden, loopt Pieter Uiterwijk Winkel de vestiging van Krinkels in Zuidwolde binnen voor zijn sollicitatie. Vier dagen later, met een vers getekend contract, zit hij op de maaier en kan hij aan de slag als Allround Machinist.

Maaier | Maai machine | Groen | Groenonderhoud | Materieel | Krinkels

Pieter als Machinist

Pieter groeide op in het oosten van het land. Inmiddels is hij druk met zijn eigen gezin en trotse eigenaar van twintig hobbykoeien. Het buitenwerk werd hem met de paplepel ingegoten: “Ik was denk ik een jaar of zeven toen ik al op de trekker van mijn vader zat.” Tegenwoordig is Pieter nog steeds veel te vinden op de trekker, maar hij doet meer dan dat! Hij is werkzaam voor vestiging Zuidwolde (op z’n Drents: Zuudwolde) als Allround Machinist en houdt zich bezig met diverse werkzaamheden. “We zijn altijd wel druk. Van het maaien van provinciale wegen tot het plaatsen van boombeschermers. Ik zit zo’n 20 tot 25 weken per jaar op de Aebi-maaimachine. Vorig jaar hebben we een nieuw model ontvangen (zie foto). Deze maaimachine ruimt het gemaaide gras gelijk op, wat erg handig is.” Vanaf oktober, wanneer er weinig te maaien valt, doet Pieter bijvoorbeeld ook strooiwerk voor de NS.

“Regenpak aan en gaan!”

Pieter is zich bewust van de uitdagingen die het buitenwerk met zich meebrengt. Zo was hij de afgelopen maanden betrokken bij een fysiek zwaar project in Midwolda, Groningen. “Er moesten daar 24.000 boompjes geplant worden. De grond was zo nat, we zaten tot aan onze enkels in de klei!” Daarnaast werkt hij ook wel eens ’s nachts, als hij bijvoorbeeld bermen van snelwegen moet maaien. “Ja, dat zijn lange nachten als het dan de hele tijd regent.” Maar zijn nuchtere houding komt gauw naar boven: “Ah joh, regenpak aan en gaan! Als je in Nederland rekening moet houden met het weer, kom je niet ver.”

Onder een warme deken

De werksfeer bevalt Pieter zeker goed. “Is wel leuk hier hè, Jos!” roept hij naar zijn collega die naast hem zit. Pieter waardeert de vrijheid die hij krijgt binnen Krinkels. “Bijna alles kan en mag als je aan het eind van de dag maar zorgt dat alles netjes en goed achterlaten wordt. Tuurlijk zijn er ook wel eens miscommunicaties, maar dat wordt dan al snel samen weer opgelost.” Pieter is voorlopig zeker niet van plan om te vertrekken bij Krinkels: “Ik zeg altijd maar zo: als je eenmaal onder de warme deken zit, moet je er niet onder weggaan!”

Wil jij ook (Allround) Machinist worden voor een van onze vestigingen? Solliciteer en ontvang binnen drie werkdagen van ons reactie!

Recente artikelen

Deel artikel

Archief