• icon
  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

De Waterboulevard in Delft – Persbericht

In opdracht van de provincie Zuid-Holland wordt de Waterboulevard georganiseerd. Zaterdag 24 september vindt, in samenwerking met de zeilwedstrijd Slag om Delft, de tweede editie plaats in Delft. De Waterboulevard heeft als doel om mensen op een toegankelijke manier met water (-sport en -recreatie) kennis te laten maken. 

Ook Krinkels is aanwezig met haar WasteShark. Met deze op afstand bestuurbare aquadrone demonstreren we hoe de Delftse grachten vrij te maken van afval en kroos. In onze Verbind-Bus gaan we in gesprek met bezoekers over het integraal onderhoud dat wij in Delft-Noord uitvoeren.

Aanleiding van de Waterboulevard

Het college van de provincie Zuid-Holland heeft aangegeven waterrecreatie in de provincie te willen stimuleren. Zuid-Holland is rijk aan beleefbaar water. Het is een bepalende factor voor het leef- en vestigingsklimaat van de provincie. Slechts 20% van de inwoners van Zuid-Holland (18 jaar en ouder) onderneemt waterrecreatieve activiteiten. De potentie is dus onderbenut, terwijl de mogelijkheden ‘om de hoek’ liggen. Er kan sprake zijn van een drempel doordat het bijvoorbeeld moeilijk te leren of te organiseren is. Daarom is de ambitie vanuit de provincie om een laagdrempelige kennismaking met watersport en waterrecreatie te organiseren. 

Het concept van de Waterboulevard

De Waterboulevard is een nieuw evenement waarbij bezoekers op een makkelijke en leuke manier het water op verschillende manieren kunnen beleven. Door bezoekers kennis te laten maken met activiteiten op, in en rondom het water in hun directe omgeving leren ze het water als nieuwe bestemming kennen. De Waterboulevard is een rondreizend evenement en kan overal naast het water worden opgezet.

De eerste Waterboulevard heeft haar aftrap gehad zaterdag 18 juni j.l. in Rotterdam aan de Leuvehaven bij het Maritiem Museum, zie hier een impressie:

Artikel door: De Waterboulevard

Recente artikelen

Deel artikel

Archief