• icon
  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Zussen slaan de handen in één

Krinkels heeft in samenwerking met zusterbedrijven Van Ooijen Gouda en Flora Nova, de campus van ROC Almere Buiten opnieuw ingericht. Het gehele terrein is aangepakt. Het plein, de parkeerplaatsen en de groenvoorzieningen zijn vervangen. De nieuwe inrichting staat in het teken van ontspannen, sporten en trainen.

Ontzorgen

Tijdens de voorbereiding realiseerden het drietal zich dat een aantal onderdelen een vergunningsplicht had. Om de opdrachtgever te ontlasten hebben wij dit traject voor hen verzorgd. Zo maakten wij bijvoorbeeld de definitieve ontwerpen en constructieberekeningen en we dienden de aanvraag in.

Win-winsituatie

De opdrachtgever wilde graag een uitdagende en sportieve omgeving, die een aanvulling vormt op de campus. Daarom creëerden we een gebied waar iedereen profijt van heeft. Zo maakten we een sportkooi waarin studenten kunnen voetballen, basketballen en volleyballen. Door deze sporten te combineren met een kooi ondervind het verkeer geen hinder. Rond het centrale ontmoetingsplein plaatsten we een stormbaan met diverse elementen voor kracht- en conditiedisciplines. Echt een aanvulling want onder andere de opleidingen Beveiliger en Veiligheid & Vakmanschap gebruiken de faciliteiten ook als onderdeel van het onderwijs. Een win-winsituatie dus.

Ontspannen op de campus

Naast sport is er ook ruimte voor ontspanning. Het plein dat voorheen werd onderbroken door een weg, is nu één geheel. Dat bereikten we door de elementenverharding te vervangen en het plein anders in te richten. Zo plaatsten we loungebanken en realiseerden we meer groen. Het is vanaf nu ook mogelijk om heerlijk te picknicken in de schaduw van de bomen. Of onder de grote pergola, die het zonlicht breekt en een échte blikvanger is op het plein.

Zussen vullen elkaar aan

Bijzonder aan dit project was de samenwerking tussen de zusterbedrijven. Krinkels was, als opdrachtnemer, de spil van het project. Van Ooijen Gouda verzorgde de civiele werkzaamheden en Flora Nova nam het plaatsen van de pergola op zich. Een mooi voorbeeld van hoe wij elkaar aanvullen en dus versterken.


Deel artikel

Archief