• icon
  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Gladheidsbestrijding voor De Zorgcirkel

Gladheidsbestrijding is al jaren een onderdeel van onze vaste werkzaamheden. De grootste bekendheid geniet ons landelijke contract met de NS. Maar we doen nog veel meer.

De Zorgcirkel

Sinds 2019 is onze vestiging in Alkmaar verantwoordelijk voor de gladheidsbestrijding van alle 22 locaties van De Zorgcirkel. De Zorgcirkel is een specialist in ouderenzorg, -behandeling en -revalidatie. Zij bieden met ruim 4.000 medewerkers en 1.400 vrijwilligers persoonsgerichte zorg aan ruim 7.500 cliënten. De Zorgcirkel is actief in Zaanstreek-Waterland, Purmerend, Edam-Volendam, Alkmaar en Heiloo-Egmond.

gladheidsbestrijding | alkmaar | zorgcirkel | winterwerkzaamheden

Hoe we werken

Bij de uitvoering bepalen we in eerste instantie of gladheidsbestrijding op locaties van De Zorgcirkel noodzakelijk is. We maken daarbij gebruik van het weeradvies van Infoplaza, gelieerd aan de eerdergenoemde NS. We kijken naar de drie regionale weergebieden waarbinnen de zorglocaties vallen. Daarnaast kunnen de facilitair managers ad hoc werkzaamheden afroepen als dat nodig is. Voor de uitvoering van de gladheidsbestrijding zijn zes ploegen beschikbaar. Bij aanhoudende sneeuwval schalen we op naar elf ploegen. Al met al een hele onderneming dus! Belangrijk werk ook, want door onze inzet kunnen de bewoners, werknemers en vrijwilligers van De Zorgcirkel mobiel blijven op hun terreinen tijdens winterse omstandigheden.

Inkoper aan het woord

De uitvoering vond de afgelopen drie jaar plaats in goed contact met mevrouw Koopman (inkoper van De Zorgcirkel). We citeren haar: “Het is fijn dat we een betrouwbare partner hebben gevonden die voor ons klaarstaat als het winterweer ons verrast. Het ene jaar is er bijna niets te doen, maar het is fijn dat er ploegen paraat staan. Het jaar erop moeten alle zeilen bijgezet worden omdat sneeuw en ijs de regio wit kleuren. Het is goed om te weten dat we dat met een gerust hart aan Krinkels kunnen overlaten en dat wij ons vooral op de zorg van onze cliënten kunnen richten.”


Deel artikel

Archief