• icon
  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Jonge talenten Stan en Niels vertellen

Ontmoet Stan en Niels. Deze enthousiaste jongemannen werken sinds 2021 bij onze vestiging in Heerlen via het leer-werktraject van TRI Yuverta. Dit leer- werktraject houdt in dat zij 4 dagen in de week voor Krinkels werken, en één dag naar school gaan. Via TRI zijn de jongemannen in dienst bij Krinkels, waarbij Yuverta zorgt voor de theoretische en praktische vaardigheden.

jong talent | stage | heerlen | groen | trekker | limburg

Van bureau naar bermen

Momenteel volgt Stan de opleiding Groen en Cultuurtechniek bij TRI Yuverta. Stan is in maart 2021 begonnen bij Krinkels in het leer-werk traject. Hier werkt hij als trekkerchauffeur bij diverse opdrachtgevers, waaronder gemeentes en Waterschap Limburg. Via het leer- werktraject is hij uiteindelijk bij Krinkels terecht gekomen: “Het mooiste beroep in de groensector is trekkerchauffeur, TRI stelde Krinkels toen voor”. 

Sinds Stan bij Krinkels werkt heeft hij intussen al veel kennis opgedaan: het toepassen van ecologisch sinusbeheer en het behouden van de biodiversiteit in een areaal bijvoorbeeld. Maar hij is nog lang niet uitgeleerd: “Uiteindelijk wil ik Voorman van het team trekkerchauffeurs worden”.

Het grote groen

Niels volgt ook een opleiding via TRI Yuverta (Medewerker Hovenier), maar in plaats van trekkers focust hij op “het grote groen”. Niels begon op 16-jarige leeftijd al bij Krinkels als vakantiekracht. Hij maakte kennis met Krinkels via zijn oom, die als Voorman werkzaam is. Via TRI heeft hij uiteindelijk een plek gekregen om ook buiten de vakanties aan de slag te gaan bij Krinkels.

Wat Niels zo fijn vindt aan het leer-werktraject, is dat hij veel mogelijkheden bij Krinkels krijgt: “Krinkels biedt kansen om door te groeien, alles is bespreekbaar”.

Net als Stan heeft Niels grote ambities: na het afronden van zijn opleiding gaat hij zich verder ontwikkelen als ETW’er (European Tree Worker). Hierbij verlegt hij zijn focus (letterlijk) naar het grote groen.

Alles is mogelijk

Ondanks dat hun opleiding de basis legt voor het groenvak, blijven Stan en Niels zich ontwikkelen. Jaarlijks vindt vanuit TRI de ‘Wintercampus’ plaats, waarbij ze extra vakken en lesmateriaal aangeboden krijgen buiten hun vaste vakken. Zo hebben ze onder andere certificaten behaald voor werken met een kettingzaag en bosmaaier, Natuurbescherming én VCA.

Trots op hun werk

Stan en Niels zijn maar wat tevreden met het leer-werktraject. De samenwerking tussen TRI en Krinkels verloopt soepel en de onderwijsinstelling zorgt ervoor dat het gehele traject gestroomlijnd verloopt. Daarnaast zijn hun collega’s altijd bereid om de jongemannen te helpen waar nodig. Bij de vraag wat ze het leukste vinden aan hun werk, antwoorden ze lachend: “De collega’s!”.

Wekelijks neemt de stagebegeleider van Krinkels persoonlijk contact met ze op om de aankomende week door te nemen en stellen ze het schema vast. Die persoonlijke aandacht is prettig: “Krinkels is een echt leerbedrijf, waar je goede begeleiding krijgt”.

Ook geïnteresseerd in een leer- werktraject bij Krinkels via TRI? Meld je aan via TRI Yuverta of solliciteer op een van onze openstaande vacatures!

Recente artikelen

Deel artikel

Archief