• icon
  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

In gesprek met Gemeente Almere over groenonderhoud

“Momenteel verzorgt Krinkels al enkele jaren het dagelijks groenonderhoud van onze gemeente.” Aan het woord zijn Tjeerd Vonk, Arnold Wolda en Jan Sijtsma, toezichthouders van de Gemeente Almere.

“De werkzaamheden van het dagelijks onderhoud bestaan onder andere uit schoffelen onder hagen, maaien van gazons en onkruidbeheersing op verhardingen. Dit volgens een afgesproken beeldkwaliteit. Ook zijn er specialistische werkzaamheden zoals rietbeheer en het maaien van ruw gras en watergangen. In de winter voert Krinkels ook nog veel andere werkzaamheden voor ons uit, zoals het snoeien van bosplantsoen en vele plantwerkzaamheden.

Meldingen van de inwoners binnen gemeente Almere

De afgelopen jaren werkten we nauw samen om ervoor te zorgen dat onze wijken de beoogde kwaliteit halen. Door bijna dagelijks contact te houden, lossen we de meldingen die onze bewoners maken vaak dezelfde dag nog op (als dat binnen onze mogelijkheden valt). Het eerste contact gaat meestal via de Uitvoerder. Maar ook de Voorman op het werk neemt voor directe vragen contact op met één van ons. Hierdoor houden wij de lijnen kort en geven we altijd een terugkoppeling over de melding.

Omvormen van groen voor een beter onderhoudsniveau

Samen kijken wij hoe we de wijk naar een beter onderhoudsniveau krijgen. Dit doen we nu onder andere door groen in de wijk om te vormen. Als de beplanting niet meer aan de wensen van ons en de bewoners voldoet, kiezen we voor andere beplanting en voegen we graag ook meteen meer biodiversiteit toe. Mooie voorbeelden hiervan zijn het omvormen van de Stopperknoop waar we de meidoornbeplanting hebben vervangen voor diervilla en spirea in combinatie met solitaire heesters. Veel bewoners hadden hier namelijk last van de vele doornen van de meidoorn tijdens snoeiwerkzaamheden.

Extra groenonderhoud

Onze afdeling gebiedsontwikkeling heeft ook een aantal opdrachten uitgezet voor de aanleg van groen met een periode van nazorg en onderhoud. Op deze manier is er één partij die alles op beeld mag houden en het directe aanspreekpunt is voor de bewoners. Het is leuk om vanuit de opdrachtgever te zien hoe Krinkels in de afgelopen jaren toonde wat samenwerken is. En dat zij het ontzorgen van de opdrachtgever hoog in het vaandel heeft staan. Iets waar een beeldbestek voor bedoeld is. Op naar een volgend jaar in deze samenwerking! “Samen houden we Almere schoon en veilig!”

Namens de toezichthouders van gemeente Almere,
Tjeerd, Arnold en Jan

Recente artikelen

Deel artikel

Archief