• icon
  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

In de ban van de sneeuw

Afgelopen week werd Nederland in de ban gehouden door hevige sneeuwval welke gepaard ging met een periode van strenge vorst. De wereld werd in korte tijd bedekt onder een fluwelen witte deken, beekjes en meren vroren dicht en iedereen zette de verwarming massaal hoger. Voor ons, Krinkels, betekent sneeuw en vorst werk aan de winkel. Want wij zijn, samen met vele andere bedrijven, verantwoordelijk voor het veilig houden van ons wegennet. Ook de ruim 400 NS stations maken wij vrij van sneeuw en gladheid.

De weken voorafgaand aan de sneeuwval werden de nodige voorbereidingen getroffen, het materieel werd grondig gecheckt en in orde gemaakt en onze collega’s in de gladheidsbestrijding werden geïnstrueerd. Door de verwachte hoeveelheid sneeuw zijn meer collega’s gevraagd voor de werkzaamheden dan normaal, zodat er genoeg wisseling van de wacht mogelijk was. In het land bestond nog ongeloof over de hoeveelheid sneeuw die er zou vallen. Maar wij stonden paraat. Zaterdag was het dan zover, de sneeuwpret was begonnen. Onze collega’s gingen er in warme kleding op uit met sneeuwschuivers, strooiwagens en handstrooiers. En de voorspelling bleek meer dan waar, op enkele plaatsen in Nederland is meer dan 20 centimeter sneeuw gevallen.

Ruim een week hebben de gladheidsbestrijders van Krinkels non-stop gewerkt aan de veiligheid en begaanbaarheid van onze wegen en stations. Dankzij hun onuitputtelijke inzet hebben zij bijgedragen aan het voorkomen van ongelukken op wegen en stations.

Onze collega’s worden niet alleen door Krinkels volmondig bedankt voor hun inzet en harde werk, ook onze opdrachtgevers spreken hun waardering uit!

 NS Stations: “Er is ontzettend hard gewerkt om de stations sneeuwvrij te maken en de gladheid te bestrijden, daarvoor spreken wij onze waardering uit! We danken Krinkels voor de flexibiliteit en inzet in deze situatie.”

Rijkswaterstaat (Noord-Nederland): “Afgelopen vrijdag kreeg ik al berichten dat jullie al druk bezig waren met de voorbereiding en dit gaf ons het vertrouwen dat jullie gesteld stonden, en in de uitvoering hebben we dit ook terug gezien. Alles werd ingezet volgens uitvoeringsplan en  alles en iedereen was op tijd aanwezig. Kortom een geoliede machine.”

ProRail: “De mannen en vrouwen van Krinkels hebben onder barre omstandigheden, een harde wind met vorst en aanhoudende sneeuw en onveilige wegen echt een topprestatie geleverd op de stations. Die genoemd en geprezen mag worden.”

Directie Rijkswaterstaat: “Met dit bericht wil ik u en uw medewerkers namens Rijkswaterstaat en de weggebruikers bedanken en complimenteren. Uw inzet tijdens de sneeuwval en ver daarna is van grote waarde geweest voor het herstel van een veilig gebruik van ons hoofdwegennet en de beperking van de economische schade.”

Marc Bolier en Marieke Roorda (directie Krinkels): “Jullie zijn toppers. We kunnen niet anders dan trots op jullie zijn, bedankt!”

En dat zijn onze mannen en vrouwen! Echt TOPPERS!

Recente artikelen

Deel artikel

Archief