• icon
  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Hagen voor hekken: een groen parkeerterrein voor Hörmann Alkmaar

In juni is het nieuwe parkeerterrein van Hörmann Alkmaar aan de Robbenkoog in gebruik genomen. Samen met Schot Infra legde Krinkels een aantrekkelijk, groen en duurzaam parkeerterrein aan.

Dit artikel verscheen eerder in het Krinkels News!

Parkeerterrein Hörmann Alkmaar

Hagen voor hekken

De Robbenkoog is onderdeel van industrieterrein Beverkoog. Om het industrieterrein te vergroenen zette de werkgroep Groen Beverkoog de actie ‘hagen voor hekken’ op. De vergroening van de parkeerplaats is daar onderdeel van.

Veel groen, goede waterdoorlating

We richtten het parkeerterrein in met onder andere Hollandse iep, steeneik, sierheesters en beukenhaag. In totaal creëerden we 62 parkeerplaatsen voor het personeel van Hörmann.

De parkeerplekken zijn uitgevoerd met specifieke materialen die zorgen voor een goede waterdoorlating.

Een positief signaal

Met de aanleg van het groene parkeerterrein geeft Hörmann een positief signaal af. Door de vergroening ontstaan er nieuwe ecologische verbindingen op de Beverkoog. Dieren en insecten kunnen zich daardoor makkelijker verplaatsen. Dat is goed voor de biodiversiteit. Daarnaast oogt een groene omgeving fraaier. En dat komt de mentale gezondheid ten goede van de mensen die er werken.

Werkgroep Groen Beverkoog
Krinkels nam zitting in de werkgroep Groen Beverkoog. Vanuit de werkgroep kwam de vraag om de gereedschappen voor kwaliteitsverbetering op de Beverkoog ter beschikking te stellen aan alle gebruikers van het bedrijventerrein. Zo kunnen meer bedrijven daar een bijdrage leveren aan de vergroening en de verbetering van het ecologische klimaat.


Deel artikel

Archief