• icon
  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Duurzame herinrichting bedrijventerrein Inofec

Een goede match

Inofec benaderde ons voor het maken van een plan voor de herinrichting van hun buitenterrein in Roosendaal. Het terrein moest duurzamer, groener en meer bestand zijn tegen weersextremen als gevolg van klimaatverandering. Kortom, een hele metamorfose. Inofec is een grote leverancier die van alle partijen thuis is; een specialist in meubels voor bedrijven, onderwijs, zorg, overheid, horeca en verenigingen. Krinkels paste voor hen goed in het plaatje. Verduurzamen en vergroenen staat ook bij ons hoog in het vaandel. Daarnaast verzorgen wij zowel de civiele als de groene inrichting, de perfecte match met Inofec dus!

Terrein, nu en in de toekomst

Inofecs totale terrein van ruim 3.000 vierkante meter verdiende een opknapbeurt. De bestrating was op sommige plekken verouderd, parkeren was een issue door de groei van het bedrijf en er moest een plek komen waar personeel in de zomer buiten kon lunchen. En dit allemaal gecombineerd in een parkachtige omgeving.

Duurzame oplossing

Aan het begin van het jaar diende Krinkels het voorstel in bij Inofec, met de intentie snel te starten. De gekozen oplossing sloot precies aan op de wensen van Inofec! We besloten de bestrating die nog van goede kwaliteit was, op te knappen. Op deze manier was investeren in nieuwe materialen niet nodig, een prettige bijkomstigheid. Ook worden er geen nieuwe materialen geproduceerd. Een duurzame oplossing dus!

Water vasthouden en doorlaten

Het verwilderde opschot verwijderden we, inclusief vijf grote eiken die voor complicaties zorgden aan het pand. In de plaats hiervan komt er een scala aan vaste planten. Deze kozen we zorgvuldig uit op basis van hun aantrekkingskracht op insecten en vlinders. We realiseerden een wadi. Dit is een, met grind of zand gevulde, greppel of sloot die zowel water kan vasthouden als doorlaten. Verder legden we een pad aan van halfverharding en tot slot voerden we de parkeerplaatsen uit in grasbetontegels. Samen met het groen ontstaat zo een goede waterberging op het terrein.

Veel vertrouwen

We zijn blij dat Inofec ons de kans bood hun ruime bedrijventerrein te transformeren tot een duurzaam en toekomstbestendig terrein dat goed bij hun past. Met andere woorden, een prachtige uitdaging voor beide partijen!

Recente artikelen

Deel artikel

Archief