Krinkels en de maatschappij

Sociaal ondernemen

Krinkels is een winstgevend bedrijf en doordat wij winst maken kunnen wij iets terugdoen voor de maatschappij. Dat doen we dan ook maar al te graag! Zo doen we onder andere mee met verschillende maatschappelijke acties en doneren we ieder jaar aan goede doelen. Hieronder vind je de financiële gegevens van Krinkels en zie je een overzicht van de initiatieven waar wij aan deelnamen.

Onder de i staan de cijfers van 2020 en 2021 en eventueel extra informatie.

Kerncijfers prosperity 2022

Financieel i

Omzet (mln)

68.4

Quick Ratio

1.2

Netto resultaat (mln)

0.59

Solvabiliteit

57.2%

Maatschappelijk initiatieven

Krinkels zet zich ieder jaar in voor een schonere wereld. In 2021 heeft Krinkels de volgende initiatieven gesteund:

  • Bijenkasten met 2 bijenvolken
  • Krinkels Doe Dagen
  • Actie voor Oekraïne, donatie van €1555,55
  • Inzet van de Krinkels verbindbus

PSO

Krinkels is in het bezit van een Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) keurmerk.

De PSO geeft inzicht dat wij als organisatie meer doen aan sociaal ondernemen dan gemiddeld. Het sociaal ondernemen is gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt.

Beter Buiten dagen

Tijdens de Beter Buiten dag, één van onze PSO initiatieven, leren buitenmedewerkers (van schoffelaar tot uitvoerder) hoe zij hun werk zo efficiënt mogelijk uit kunnen voeren. Daarnaast wordt de dag ingezet voor teambuilding. Hierdoor ontstaat er een prettigere werksfeer en wordt werk met meer plezier uitgevoerd. Opdrachtgevers krijgen de kans hun eigen medewerkers ook mee te laten draaien met deze dag.

Goede doelen actie: twaalf maatschappelijke projecten

Tijdens de Krinkels Doe Dag hebben alle vestigingen tijd en geld beschikbaar gekregen om een lokaal, maatschappelijk project te omarmen. Dus handen uit de mouwen voor twaalf maatschappelijke projecten verspreid over het hele land. Er werd een hele dag gebouwd, gesjouwd en geplant. We vergroenden samen met docenten en leerlingen schoolpleinen, maakten een uitzichtpunt in het stadsbos en plantten bomen in een herdenkingsbos voor overleden kinderen. Samen met de bewoners pakten we speeltuinen aan, klusten volop aan een dierenweide met alpaca’s, herten en geiten en hielpen een voetbalvereniging met zaagwerkzaamheden op hun sportpark. Met de enthousiaste reacties van betrokkenen op zak gingen onze collega’s met een voldaan gevoel weer naar huis. Op onze socials vind je foto’s van alle Krinkels Doe Dagen!

Certificeringen

Certificaten zijn belangrijk voor veiligheid en kwaliteit.

Kijk ook op www.krinkels.nl voor al onze erkenningen en certificaten.