Krinkels en de maatschappij

Sociaal ondernemen

Krinkels is een winstgevend bedrijf en doordat wij winst maken kunnen wij iets terugdoen voor de maatschappij. Dat doen we dan ook maar al te graag! Zo doen we onder andere mee met verschillende maatschappelijke acties en doneren we ieder jaar een geldbedrag aan een goed doel. Uitvoerder Geert de Haan vertelt (in de korte video hiernaast) samen met André de Brouwer van University of Twente wat zij terugdoen voor de maatschappij. Hieronder vind je de financiële gegevens van Krinkels en zie je een overzicht van de initiatieven waar wij aan deelnamen.

Onder de i staan de cijfers van 2019 en 2020 en eventueel extra informatie.

Kerncijfers prosperity 2021

Financieel i

Omzet (mln)

74.8

Quick Ratio

1.3

Netto resultaat (mln)

0.65

Solvabiliteit

59%

Maatschappelijk initiatieven

Krinkels zet zich ieder jaar in voor een schonere wereld. In 2021 heeft Krinkels de volgende initiatieven gesteund:

  • World Cleanup Day
  • Adopteer een straat
  • Donatie van 2030 zakjes bloemzaad aan Green Hub
  • Examenuitreiking in loods Krinkels middels drive-through
  • Bijenkasten met 2 bijenvolken

PSO

Krinkels is in het bezit van een Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) keurmerk.

De PSO geeft inzicht dat wij als organisatie meer doen aan sociaal ondernemen dan gemiddeld. Het sociaal ondernemen is gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt.

Beter Buiten dagen

Tijdens de Beter Buiten dag, één van onze PSO initiatieven, leren buitenmedewerkers (van schoffelaar tot uitvoerder) hoe zij hun werk zo efficiënt mogelijk uit kunnen voeren. Daarnaast wordt de dag ingezet voor teambuilding. Hierdoor ontstaat er een prettigere werksfeer en wordt werk met meer plezier uitgevoerd. Opdrachtgevers krijgen de kans hun eigen medewerkers ook mee te laten draaien met deze dag.

Goede doelen actie: Helden van de zorg

Ieder jaar steunt Krinkels een goed doel in de vorm van een donatie. In dit bijzondere jaar waarin Covid-19 ons leven voor een groot deel bepaalt, richt Krinkels zich met de kerstactie op de ‘Helden van de Zorg’. Samen met zusterbedrijf Flora Nova worden 600 kamerplanten uitgedeeld aan medewerkers van ziekenhuizen en verzorgings- en verpleeghuizen. Elke vestiging van Krinkels bepaalde zelf aan welke helden ze deze kamerplanten cadeau deden.

Certificeringen

Certificaten zijn belangrijk voor veiligheid en kwaliteit.

Kijk ook op www.krinkels.nl voor al onze erkenningen en certificaten.