Zwaluwwand in Nieuw-Vennep

Krinkels was de laagste inschrijver bij een onderhandse aanvraag van de gemeente Haarlemmermeer. In de wijk Linquenda in Nieuw-Vennep moest een groot deel van de beplanting (114 are) worden gerooid en het bomenbestand (ca. 380 stuks) fors worden uitgedund. De beplanting in de wijk was in de loop der jaren fors gegroeid en het wandelgebied werd daardoor erg onoverzichtelijk. De kwaliteit van het groen moest verbeterd worden.

Nieuw groen
Om tot het beste resultaat te komen werden de bewoners intensief bij de plannen betrokken. Eind augustus startte Krinkels met het kappen van bomen en het rooien van struiken. Enkele gekapte bomen kregen later een nieuw leven als speelobject op het gazon. De plantvakken werden gevuld met ca. 900m3 compost en opgesierd met nieuwe beplanting. Daarna kon Krinkels enkele zitbanken en afvalbakken op plateautjes in het straatwerk plaatsen. Afgelopen november werd het plantwerk uitgevoerd en zijn in totaal 24.000 stuks heesters en bomen geplant.

Zwaluwwand
Een nieuw element op het terrein is een zwaluwwand. Deze zwaluwwand werd op de grens tussen land en water gebouwd. Een flinke uitdaging want de locatie was moeilijk bereikbaar en er stonden bomen in de weg. Na het storten van de betonfundering werden zeven betonnen elementen geplaatst met een gewicht van ruim drie ton per stuk. Hierin zitten ook de nestgaten. Met leemzand en grond werd de wand afgewerkt.

Nieuwe opdracht
Er geldt in 2015 nog een onderhoudstermijn en inboetgarantie. Voor Krinkels is dit prima te combineren met een geweldige nieuwe opdracht; het groenonderhoud in geheel Nieuw-Vennep! De gemeente Haarlemmermeer toonde zich zeer tevreden over de uitvoering van deze prachtige klus. Nu maar afwachten of de zwaluwen de wand vinden, dan kunnen we eind 2015 spreken van een geslaagd project.