Beheer van 60.000 bomen in Venlo

De Combinatie Krinkels/Quercus Boomexperts neemt het bomenbestand binnen de gemeente Venlo met een UAV-GC contract in beheer voor de komende vijf jaar. Het gaat om ongeveer 60.000 bomen die in de openbare en semi-openbare (sportcomplexen en begraafplaatsen) ruimte staan. De werkzaamheden lopen zeer uiteen; van het opstellen van een projectmanagementplan tot de vergunning- aanvraag om een boom te verwijderen en van de aanplant en nazorg van bomen tot het monitoren en snoeien. Databeheer met de door Krinkels ontwikkelde Bomenapp staat centraal voor een gedegen planning en goed overzicht.

Afhandelen meldingen
Bijzonder aan dit project is het onderdeel klachten en meldingen. Inwoners van Venlo kunnen telefonisch of digitaal een melding doorgeven bij de gemeente via het klantcontactcentrum (kcc). In plaats van de eigen dienst neemt Krinkels de melding in behandeling. Deze wordt door onze eigen mensen beoordeeld en indien nodig worden de werkzaamheden ook door ons uitgevoerd. De meldingen variƫren van overhangende takken, stamopschot en overlast door bladluizen tot het verzoek om bomen te verwijderen.

Gastlessen
Naast de meldingen verzorgen wij gastlessen op basisscholen over groen en veiligheid en wordt er aan omgevingsmanagement gedacht. Wij communiceren onze werkzaamheden tijdig, verminderen overlast en houden rekening met bewoners, maar ook bijvoorbeeld met het verkeer door niet tijdens de spits op drukke wegen te snoeien.