Combinatie Van Gelder/Krinkels schaft twee RAIN-sets aan

Samen met Van Gelder heeft Krinkels besloten om RAIN-wagens aan te schaffen die ingezet kunnen worden bij het Meerjarig Onderhoud van de A6/A27/N50 in wegendistrict Midden-Nederland Noord. Deze wagens zijn nodig om de werkzaamheden veilig uit te voeren en goed te kunnen optreden bij calamiteiten.

Sinds september 2012 staat Rijkswaterstaat het gebruik van rijdende afzetting in de nacht (afgekort rain) toe. Dit is een goede oplossing en zowel toepasbaar bij het dynamische werk als bij calamiteiten. Regelmatig worden rijdende afzettingen aangereden door weggebruikers. Om de zichtbaarheid van de rijdende afzetting overdag te verbeteren en de veiligheid voor onze medewerkers en de weggebruikers te vergroten wordt de set ook overdag zoveel mogelijk ingezet.

Silca uit Tiel heeft vier losse RAIN-wagens en twee SilRainDo voertuigen geleverd. De RAIN-wagens en SilRainDo voertuigen zijn voorzien van 20 mm SMD LED schermen. Door de fullcolour weergave is de zichtbaarheid van de rijdende afzetting verbeterd, wat leidt tot een verhoging van de veiligheid voor zowel weggebruikers als wegwerkers. De SilRainDo voertuigen zijn smalle voertuigen (170 cm breed), die voorzien zijn van hetzelfde RAIN informatiesysteem. Samen met de vier RAIN-wagens en botsabsorbers een combinatie waarmee verkeersmaatregelen veilig en snel kunnen worden verzorgd.