Krinkels neemt sportproject aan met hoofdveld Topklasser Kozakken Boys

Krinkels heeft weer een mooie opdracht voor de aanleg van kunstgrasvelden gescoord. In opdracht van de gemeente Werkendam legt Krinkels drie voetbalvelden en twee korfbalvelden aan in Werkendam en Sleeuwijk. Eén van de voetbalvelden is het hoofdveld van de Kozakken Boys, die in het seizoen 2014/2015 kampioen zijn geworden van de Topklasse zaterdag. De andere voetbalvelden zijn gerealiseerd bij VV Sleeuwijk en ook korfbalvereniging SKV heeft twee splinternieuwe velden gekregen.

De natuurgrasvelden werden omgebouwd naar kunstgrasvelden. Eerst werden ze ontgraven en vervolgens voorzien van een sporttechnische laag. Daarop is een kunstgrasveld van Domo Sports en Leisure Group op aangebracht. Naast de aanleg van de kunstgrasvelden pakte Krinkels ook de drainage, beregenings- installatie en de omliggende verhardingen aan. Ook de hekwerken, ballenvangers en reclameborden werden volledig vernieuwd.

Kurk infill
Voor het hoofdveld van Kozakken Boys is gekozen voor een innovatieve constructie. Hier heeft Krinkels namelijk de Champions S Pro 40 MX op een shockpad ingevuld met Naturafill gelegd. Een constructie die Topklasse waardig is! Deze constructie is ingevuld met Naturafill, een volledig natuurlijke kunstgrasinvulling bestaande uit 100% kurk als vervangend product voor het gebruikelijke SBR rubber. Bij een veld gevuld met kurk sluiten de energie restitutiewaarden zeer nauw aan bij de waarden gemeten op een natuurgras. Daarnaast is kurk een volledig natuurlijk en geurloos materiaal wat tevens geen opwarming heeft in tegenstelling tot een traditionele rubberinvulling die geurhinder kan veroorzaken.

Doordat de clubs zich alweer vroeg gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen, werden de werkzaamheden middels een strakke planning worden uitgevoerd. De teams hebben de trainingen inmiddels weer kunnen hervatten op splinternieuwe velden.