Krinkels neemt sportproject aan met hoofdveld Topklasser Kozakken Boys

Begin mei 2015 heeft Krinkels Wouw een mooie opdracht voor de aanleg van kunstgrasvelden gescoord. In opdracht van de gemeente Werkendam legt Krinkels de komende periode drie voetbalvelden en twee korfbalvelden aan in Werkendam en Sleeuwijk. Eén van de voetbalvelden is het hoofdveld van de Kozakken Boys, die in het seizoen 2014/2015 kampioen zijn geworden van de Topklasse zaterdag. De andere voetbalvelden worden gerealiseerd bij VV Sleeuwijk en ook korfbalvereniging SKV krijgt twee splinternieuwe velden.

De huidige natuurgrasvelden worden omgebouwd naar kunstgrasvelden. Eerst worden ze ontgraven en vervolgens voorzien van een sporttechnische laag. Daarop zal een kunstgrasveld van Domo Sports en Leisure Group op worden aangebracht. Naast de aanleg van de kunstgrasvelden pakt Krinkels ook de drainage, beregenings- installatie en de omliggende verhardingen aan. Ook de hekwerken, ballenvangers en reclameborden zullen volledig worden vernieuwd.

Kurk infill
Voor het hoofdveld van Kozakken Boys is gekozen voor een innovatieve constructie. Hier komt namelijk de Champions S Pro 40 MX op een shockpad ingevuld met Naturafill te liggen. Een constructie die Topklasse waardig is! Deze constructie is ingevuld met Naturafill, een volledig natuurlijke kunstgrasinvulling bestaande uit 100% kurk als vervangend product voor het gebruikelijke SBR rubber. Bij een veld gevuld met kurk sluiten de energie restitutiewaarden zeer nauw aan bij de waarden gemeten op een natuurgras. Daarnaast is kurk een volledig natuurlijk en geurloos materiaal wat tevens geen opwarming heeft in tegenstelling tot een traditionele rubberinvulling die geurhinder kan veroorzaken.

Doordat de clubs zich alweer vroeg gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen, zullen de werkzaamheden middels een strakke planning worden uitgevoerd. Naar verwachting zullen de teams in de tweede helft juli de trainingen weer kunnen hervatten op splinternieuwe velden.